Ünnepek utáni Kettlebell edzések

Kettlebell

Megmondom őszintén nagyon elhíztam az ünnepek alatt. Felszedtem körülbelül tíz kilót, amitől mindenképpen szerettem volna megszabadulni. Miután a kislányunk megszületés óta radikálisan lecsökkentek az edzéseim, na jó, mondjuk úgy hogy teljesen megszűntek, ezért körbe kellett kérdezzek mibe is fogjak bele. Felhívtam a személyi edző barátomat, és egyértelműen azt mondta, Kettlebell. Én meg fogtam a telefont és néztem rá bután, hogy miről is beszél.

Kettlebell Budapesten

Miután fogalmam sem volt, hogy mi is az a Kettlebell, ezért előtte fejest ugrottam az internetbe és megpróbáltam a lehető legtöbb információt összegyűjteni erről a különlegesnek hangzó és tűnő sportról. Elég hamar rátaláltam a betterbell.hu oldalra, ahol iszonyatosan sok és alapos információt lehetett felfedezni, amelyek alapján már ki tudott bennem alakulni egy általános kép erről az edzésfajtáról.

Kettlebell kihagyás után

Amikor a személyi edző barátommal megbeszéltem egy időpontot, arra vonatkozólag, hogy találkozzunk személyesen a teremben, hogy élőben nézhessek meg egy kettlebell edzést, akkor derült ki, hogy ő pont abban a teremben tart órákat, ahova a betterbell oldal mutatott és ami számomra is nagyon ideális elhelyezkedésű volt. Lementem és legalább egy órát beszélgettünk előtte, hogy belekezdtem volna az első kettlebell órámba a barátommal.

Elmondta, hogy milyen történelmi háttere volt ennek a sportnak és már akkor kezdtem azt érezni, hogy úristen, ez nekem tuttira sok lesz. De megnyugtatott, hogy a keze között még soha, senkinek nem történt semmi baja, nem volt baleset a teremben és hogy nyugodjak meg a kettlebell az egyik legbiztonságosabban végezhető sport valójában.

Így az első kettlebell edzésemen nagyon óvatosan és a lehető legkisebb golyóval kezdtem neki ennek a speciális edzésnek és fokozatosan haladtam előre, meg-megállva és nagyon sokszor inkább kihagyva bizonyos gyakorlatokat, mert tényleg nem akartam teljesen fejest ugrani a medencébe.

Na mondjuk amikor megláttam azokat a vasgolyókat, amikkel edzeni kell, akkor azért szó sem róla voltak kétségeim. Egy valami biztos, tényleg fantasztikus mennyire átmozgatja a teljes testet és már az edzés közben pontosan tudtam, hogy másnapra iszonyatosan fogom magam érezni, és lehet fel sem fogok tudni kelni, olyan izomlázam lesz. De azért természetesen minden tőlem telhetőt elkövettem azért, hogy a lehető legtöbb gyakorlatot elvégezzem, és visszarázódjak a mozgás világába. Mert hát lássuk be, iszonyatosan sok idő három év kihagyás és ezt csak és kizárólag fokozatosan lehet visszahozni.

Javasolta a személyi edző barátom, hogy mindenképpen menjek el úszni az első hónapban minél többször, mert az ilyen hosszú kihagyásokat követően az úszásnál jobb sport, ami teljesen átmozgatja szinte az összes izmot és az egész testet nincsen, és ezáltal az edzéseket is sokkalta jobban fogom viselni és tűrni. És tényleg. Lementem és már a harmadik alkalommal hozzászoktam a teljes terhelésekhez.