Kalandos afrikai nyaralásom története

Sierra Leone

Ha valaki igazán hatalmas kalandot szeretne az életében és vágyik az izgalmakra és borzongásra, akkor neki meg kell látogatnia Sierra Leone vidékeit és csodáit, mert ilyet tényleg nem lehet bárhol látni, amik ott vannak. Egy fantasztikus ország, amely nagyon sokszor teljesen tévesen van keverve és általánosítva mindenféle afrikai országokkal, amelyek bizony támogatják a terrorizmust és a bűnözés melegágyai, de nem ez az ország!

Sierra Leone szépségei

Aki szeretné megismerni Sierra Leone tájait, fantasztikus tengerpartját és végtelenül kedves lakóit, annak mindenféleképpen javaslom, hogy vegye fel a bakancsát és irány egy utazási iroda. Na ja, mondhatjátok persze, hogy nincs is ilyen iroda, hiszen ez egy teljesen nonszensz és sosem hallott desztináció. Hát nektek tudom javasolni akkor a különleges utazásokra specializálódott irodát, akiknél elképesztő célállomásokra lehet befizetni, és ráadásul olyan szolgáltatást kap az ember, mint sehol máshol.

Sierra Leone látnivalói

Először is érdemes azt tisztázni, kit miért is érdekel Sierra Leone. Mert ez nem egy klasszikus tengerparti nyaralgatás, koktélokat szürcsölgetve a fehér homokos tengerparton, bárzenét hallgatva. Véleményem szerint ezt hívják az igazi kalandtúrának, amelynek perszer lehet része a csodás homokos tengerparton való sörözgetés élménye is, azonban sokkal inkább a természet élő és épített csodáiban lehet gyönyörködni. Itt tényleg érintetlen tájak, erdők, folyók, hegyek váltogatják egymást, ahol élvezet akár csak pár napot eltölteni, nemhogy több mint egy hetet.

Sierra Leone felfedezésre hívogat a weboldal és bárkinek tiszta szívvel ajánlom, hogy meglátogassa, mert az emberek végtelenül kedvesek és az egész ország egyszerűen leírhatatlanul gyönyörű! Afrikával szemben van egy előítélet, amit felejtsen el mindenki. Természetesen ne egy amerikai vagy európai nagyvárosokban tapasztalható steril környezetre és körülményekre számítson senki, de szerintem ez nem is jutna eszébe senkinek. Itt maga az érintetlen paradicsom keveredik a „koszos” hétköznapokkal, a mezítlábas helyi őslakosokkal és az egyre több külföldi turistával. Tényleg fantasztikus kaland, amikor Sierra Leone utcáit róva magával ragad a lendület és az az érzés, hogy itt lehetünk, felemelő!

Amikor először voltam itt, majdnem úgy döntöttem eladok mindent Londonban, ahol akkor éltem éppen és azonnal kiköltözöm, veszek egy tengerparti kis házat, egy csehót magamnak és itt fogok letelepedni. Ehelyett persze visszamentem, de egy teljesen új emberként tekintettem már nagyon sok dologra és nem hagytam magam a „civilizációs ártalmaknak” kitenni, és a Sierra Leone utazást követően átalakítottam a megszokott hétköznapi rutinjaimat, és sokkal több spontán dolgot iktattam be, annak érdekében, hogy felszabadultabban tudjam élvezni az életem! Amikor csak tehetem vissza-visszatérek oda és több másik afrikai országba is, mert el kell áruljam, szerelmes lettem a földrészbe, a hihetetlen kultúrájukba, természeti csodáikba és a kedves lakosaikba.