Sóder

Vásároltunk egy családi házat Budapesten, annak is egy gyönyörű, kertvárosi részében. Amikor az előző tulajdonossal átbeszéltük, hogyaeés mikor indult a ház, szerencsénkre kifogtuk a világ legbecsületesebb és legőszintébb tulaját, aki elmondta, hogy szerinte  a terasz építésekor bizony a sóder mennyisége kevesebb volt, mint amire szükség lett volna és ezért annyira hepe-hupás a terasz.

Sóder az építkezéshez

Így, ezzel az információval a birtokunkban már teljesen egyértelmű volt, hogy amint elmúlik a tél, tavasz és beköszönt újra a meleg idő, akkor azonnal neki kell állnunk, feltörjük a teraszt és elegendő mennyiségű sóder rendelésével újra kell építeni megfelelő minőségben.

 

Sóder, de honnan?

Nagyon kedves szomszédokkal áldott meg a szerencse (na jó, ez eleve alapfeltétel volt a vásárlásnál, hogy ere fordítsunk kiemelt figyelmet), így az ismerkedés során elbeszélgettünk velük, hogy amikor sóder kellett nekik, azt honnan szerezték be . Volt két tüneményes, idősebb házaspár, aki azonnal tudott nekünk ebben segíteni, és elmondta, hogy nem messze innen van egy cég, a fuvar-oda.hu csapata, akiktől ők is és a környező új építkezések is mindig vásárolnak. Nagyon megbízhatóak, azt mondták, és ráadásul annyira kedvező áron szállítják ki a szóródó anyagot, amennyiért máshonnan képtelenség lenne beszerezni.

Így nem maradt más a sóder beszerzése érdekében, mint hogy fel kell keresnünk ezt a céget és megbeszélni velük, hogy miként működik náluk ez a rendszer. Úgy gondolom, hogy egy kicsit túlaggódtuk ezt az egészet, mert amikor elmentünk hozzájuk, mint a marslakókra úgy néztek ránk, amikor feltettük nekik a gondosan megszerkesztett kérdéseinket. Tették mindezt persze tökéletes kedvességgel, mégis éreztették velünk, hogy nem kell a sóder beszerzés köré ekkora feneket keríteni. Egyszerűen amikor kell, odacsörgünk és ők meg egy-két napon belül, szerencsésebb esetben még aznap – jó, mondjuk ehhez reggel 7-ig kell jelezni a pontos mennyiséggel a sóder igényt – ki is szállítják: www.fuvar-oda.hu .

Az persze mindig nagy kérdés, hogy hova lehet leönteni a sódert, mert ők nagyobb mennyiség esetén nem tudnak felelősséget vállalni arra, hogy a teherautó tengelyei, úgy hogy meg van pakolva, akár több mázsával a kocsi, nem fognak kárt tenni a gépkocsi beállóban. De ez legalább tovább erősített bennünk azt az érzést, hogy tényleg a lehető legjobb helyen vagyunk, hiszen ilyen „apróságok” nekünk eszünkbe sem jutottak volna. De hát ezért ők a profik.

Amikor eljött a nyár, akkor egy kőműves csapattal már korábban leszerződve, belefogtunk a terasz átépítésébe. Megrendeltük, hozzá a kellő mennyiségű építőanyagot, jöttek a munkások és hatalmas elánnal bee is fogtak a kivitelezésbe. A kérésünk csupán annyi volt, hogy tényleg tartsák be a vállalt határidőket, és legyen olyan gyönyörű a burkolás, mint ahogy az a nagykönyben meg van írva. Ezzel nem is volt probléma. Határidő előtt adták át az elkészült hatalmas és tökéletesen burkolt teraszunkat.