A haszongépjármű bérlet mentette meg a céget

A haszongépjármű bérlettel ma már jól menő vállalkozás lehetünk

A haszongépjármű bérlet sok mindenben segítette az életünket. Főleg a mindennapok tekintetében, a vállalkozásnak el kellett volna egy saját szállítóeszköz, amivel egy kicsit feldobhatjuk a forgalmat, és több üzletnek is szállíthattunk volna B2B módon, azonban sajnos nem volt meg erre a lehetőségünk. Legalábbis azt hittük, ameddig egy hasonló kisebb cég nem ajánlotta a haszongépjármű bérletet, amivel ők sikeresen lehettek saját gépes beszállítók, és nem kellett arra várniuk, hogy ezt a beszerző intézze, ami egyébként a ritkábbik eset jóval. Szóval, számunkra végül minden jól sült el, és ma már egy jól menő kis üzlet vagyunk, akik képesek szállítani, ezért ezt a lehetőséget másokkal is szeretnénk megosztani, mivel a bérlet számos okból és számos különböző üzleti ágazatban jó ötlet lehet, csak meg kell benne látnunk a lehetőséget. 

haszongépjármű-bérlet_pic2

A haszongépjármű bérlet menete

Szóval, amiről én írni szeretnék, az maga a menete a dolognak, hogyan is kell mindezt elképzelni. Egyébként azt mondják, hogy viszonylag széles az a helyzeti kör, amiben lehet is a haszongépjármű bérletre gondolni, mert minden cégnél egy kicsit más, már ahol egyáltalán van lehetőség az ilyen hosszabb távú dologra. 

Nálunk például olyan a szerződés, hogy nem fix napokon megyünk, mert munka sem mindig fixen van, úgyhogy nekünk nincs azért minden héten vagy heti több napon is szükségünk a járműre, viszont vannak olyan hetek, amikor mondjuk háromszor is mennünk kell, mert úgy kaptunk éppen megrendelést. 

Viszont vannak olyan cégek, amik a fix napokat vállalják, hogy mondjuk kedden és pénteken van áruszállítás, akkor ők azokon a napokon viszik a járművet, és nem úgy vannak, mint mi, akik előre betelefonálunk, hogy akkor elérhető-e a teherautó, mikor nekünk kellene. 

Nyilván mindkét lehetőségnek megvan az előnye és a hátránya is, nálunk egy kicsit zsákbamacska, nekik viszont akkor is van szállítás, mikor csak kevés a megrendelés esetleg, és egy-két helyért is el kell menniük esetleg messzebb. Bár ez már igazán nem a bérléshez tartozó téma. 

A haszongépjármű bérlet megkötése igazából ügyintézés szempontjából már igen egyszerű, csak le kell beszélni a részleteket, aztán a megkötés már csak annyi, hogy pár céges papírt kell bemutatni, erről készítenek pár másolatot, aztán meg is vagyunk a céges résszel. Persze szükség van egy vezetőre, aki megfelelő kategóriájú jogosítvánnyal rendelkezik, nekünk szerencsére volt a családban ilyen, ő lett a hivatalos sofőrünk, úgyhogy ez is gyorsan megoldódott, és még egy családtagnak is tudtunk egy kis részmunkaidőt biztosítani az egyetem mellett. 

A haszongépjármű bérlet így változtatta meg a cég életét

Mióta igénybe vettük a haszongépjármű bérletet, sokkal több lehetőségünk lett hirtelen. A legjobb, hogy már nem kell attól tartanunk, hogy valamilyen jó lehetőségről le fogunk maradni, hanem megvan a biztonság ehhez is, hogy akármilyen jó ajánlat is legyen, igen tudunk mondani. És persze nemet is! Ez utóbbi szerintem az igazi szabadság. Mert korábban igen korlátozott volt azok száma, akikkel tudtunk dolgozni, és nem mindenki volt mindig fair vagy éppen jó üzlettárs ebből a szempontból, ami egyben azt is jelentette, hogy nekünk kellett beletörődnünk a dolgokba, sőt még néha tartanunk is kellett a hátunkat. Most viszont, aki át akar minket vágni és rajtunk akar hasznot húzni, annak annak kiadhatjuk az útját, mondhatunk neki nemet a megbízásokra, és ez valahogy nagyon magabiztossá tesz az üzlet tekintetében. Végre élvezhetem is, amit csinálok, és olyan munkakörnyezetet tudok teremteni, ami kellemes számomra és a családom számára, úgyhogy mindenképpen személyes szempontokból sokat jelent számomra a haszongépjármű bérlet segítsége. De közben sokat jelent az is, hogy most több a munka, jobban megy az üzlet, többet tudunk költeni saját magunkra, félre tudunk tenni a gyerekeink számára, amire eddig nem volt lehetőségünk. És mindenképpen nagy plusz, hogy már be is tudunk fektetni a saját üzletünkbe, vissza tudjuk pörgetni a pénzt, ami még többet hoz. Korábban nagyon bizonytalan voltam a vállalkozói életben, de most végre én is úgy érzem, hogy megérte a dolog. És ennek igen nagy részét a haszongépjármű bérletnek köszönhetjük. 

haszongépjármű-bérlet_pic1

Kinek ajánlanám a haszongépjármű bérletet?

Gyakorlatilag bárkinek, aki szeretne egy nagyobb szállítóeszközt a vállalkozói lét felvirágoztatásához. A legjobb benne, hogy szinte kockázat nélküli, gyakorlatilag csak a bérleti díjat veszíthetjük el vele, és nem rögtön egy járművet vettünk meg feleslegesen, aztán lehet, hogy nincs is kereslet az ember szolgáltatására. Szóval szerintem egy próbát megér, és az ember legalább nem egy helyben áll a saját szolgáltatásával vagy termékeivel, hanem legalább esélyt ad magának a terjeszkedésre és egy szebb jövőre, úgyhogy én mindenképpen megpróbálnám. És meg is tettem! Nekem bevált, úgyhogy másnak is ajánlani tudom, még akkor is jó visszajelzés, hogyha esetleg nem ez az ember fejlődési lehetősége esetleg.