Joomla webrendszer

Ez a portál is egy ilyen Joomla weboldal rendszer, vagy másképpen nevezve tartalomkezelő rendszer (CMS), mely tökéletes ilyen, és ehhez hasonló vagy sokkal komolyabb portálok, weboldalak, webhelyek üzemeltetésére.
Ez egy PHP-ben írt tartalomkezelő rendszer (Content Management System, CMS). A rendszer MySQL adatbázist használ az adatok tárolására. Tartalmaz RSS feed-et, híroldalt, blogot, fórumot, szavazást, naptárat, keresést és fordítást különböző nyelvekre.
A tartalomkezelő rendszer kinézetét (dizájn) Ön választhatja ki több előre elkészített sablon alapján, melyet a rendszer elindítását követően is bármikor (akár használat közben is) meg lehet változtatni egy szimpatikusabb kinézetre.

Miután a rendszer telepítve van és működik, egyszerű a tartalom hozzáadása vagy szerkesztése, képek frissítése és fontos adatok kezelése. Bárki, akinek van alapvető szövegszerkesztési jártassága, könnyen megtanulhatja tartalomkezelő rendszert kezelni.
Ha esetleg akadályba ütközne, tölünk kérhet és fog kapni segítséget.
Egy egyszerű, böngésző alapú felületen keresztül lehetősége nyílik új sajtóközlemények vagy hírek hozzáadására, személyzeti oldalak kezelésére, állásajánlatok, termék képek és végtelen mennyiségű szekció vagy tartalmi oldal létrehozására.
A rendszer nagyszerű feladatot lát el a tartalom kezelésében. De a rendszer igazi ereje az alkalmazási keretrendszerben lapul, mely lehetővé, hogy erőteljes add-onokat és bővítményeket adhassunk hozzá a már meglévő rendszerönkhöz, így bővítve annak szolgáltatási területeit. Pár példa elérhető bővítményből:
– Dinamikus űrlap építők
– Céges vagy szervezeti könyvtárak
– Dokumentumkezelés
– Kép és multimédia galériák
– E-commerce és bevásárló rendszerek
– Fórumok és chat szoftverek
– Naptárak
– Blog szoftver
– Szervezési szolgáltatások
– E-mail hírlevelek
– Adatgyűjtési és jelentési eszközök
– Bannerhirdető rendszerek
– Feliratkozási szolgáltatások
– és sok más…
A tartalomkezelő rendszernek köszönhetően nem szükséges a bonyolult HTML, PHP, XML vagy DHTML nyelveket elsajátítania ahhoz, hogy elkészítse honlapját, hisz a kezeléséhez elegendőek az átlagos szövegszerkesztői ismeretek. A rendszer adminisztrációs felületén csak be kell gépelni a honlapra szánt szöveget, hozzátenni (beszúrni) 1–2 képet majd a végén a Mentés gombra kattintva rögzíteni a tartalmat.