Vírusmaszk, avagy miért fontos a maszk használata?

A vírusmaszkokról általában

Úgy gondolom pár évvel ezelőtt abszolút elképzelhetetlen lett volna, hogy az emberiség igen jelentős része arra kényszerüljön, hogy a mindennapi tevékenységei során vírusmaszk hordásra kényszerüljön és emellett még olyan szinten korlátozva legyen a mindennapi élete, mely amúgy is az egyik pillanatról a másikra abszolút bizonytalanná vált, hogy tulajdonképpen azt se tudja meg mondani, mit hoz a holnap. Számomra abszolút elképzelhetetlen lett volna ez még pár hónappal ezelőtt és mégis immár lassan fél éve erre vagyunk kényszerítve. Alapvetően természetesen, mint valószínűleg minden hasonló jellegű természeti, globális szinte egy emberiséget érintő katasztrófánál felmerül az a kérdés, hogy ez a jelenség, valójában létezik e vagy az egész csak egy kitalált egy háttér hatalom által előidézett manipulált gazdasági összeomlás.

Nyilván nem tisztem megítélni az adott kérdéskört és leginkább nem tartom magamat arra alkalmasnak, hogy álláspontot foglaljak egyik illetve másik oldalon, hiszen nálam sokkal okosabb és az adott témában jártasabb emberek sem tudják pontosan hova tenni az adott dilemmát. Személy szerint csupán annyit tudok nyilatkozni, hogy alapvetően teljesen normális és abszolút nyilvánvaló, hogy ha egy olyan világméretű probléma, mint a jelenlegi járványhelyzet felüti a fejét, az emberek hajlamosak összeesküvés elméleteket gyártani, vagy éppen azokat keresni a háttérben, hiszen nyilvánvaló, hogy olyan szinten megrázta ez a katasztrófa a világot, hogy a legtöbb ember teljesen értetlenül áll a jelenség előtt. Én személy szerint teljesen megértem azokat, akik összeesküvés elméleteket keresnek a háttérben, de mint már mondtam nem tisztem megítélni a jelenlegi helyzetet, kiváltképpen nem ennek a cikknek a keretein belül. Ellenben ha már valahol állást szeretnék foglalni, akkor az a vírusmaszk viselésének a kérdése. Ugyan valóban nem tartom feltétlen minden esetben indokoltnak, mégis azon az állásponton vagyok, hogy ha ez valóban segít valamelyest megfékezni az adott problémát, akkor ez a legkevesebb, amit megtehetünk annak érdekében, hogy akár csak egy kissé is visszaszorítsuk a járvány terjedését.

A fiatalok is viseljenek vírusmaszkot az idősek védelmében

Sajnálatos módon felnőtt egy olyan generáció, akik olyan szinten önző módon állnak az élethez, hogy a maguk érdekein kívül nem igazán vesznek figyelme más embert. Úgy gondolom a járványhelyzet ezt a problémát alapvetően nagyon kiélezte, hiszen az adott vírus elsősorban az idősebb generációra volt veszélyes így a fiatalokat nem igazán érintette ez a probléma. Éppen ezért éleződött ki nagyon a helyzet a két generáció között. Ugyanis a fiatalabb generáció nem értette meg, hogy miért nem járhat iskolába, egyetemre, miért veszti el a munkáját, miért nem mehet bulizni, miért kell mindenhol vírusmaszkot viselnie, mikor alapvetően rá abszolút minimális veszéllyel hat a vírus. Nyilvánvalóan ez alapvetően tényleg egy nehezebb ügy, hiszen a másik érdekében kárt szenvedni esetleg komoly lemondásokat vállalni, alapvetően egy nehéz döntés. Mégis úgy gondolom, hogy abszolút megéri az idősebb generáció érdekében áldozatot vállalni, hiszen nekik köszönhetjük a létezésünket és emiatt egész életünkbe hálával tartozunk nekik és tisztelettel és bizony, ha lemondásokkal kell döntéseket hoznunk az adott helyzetben, akkor egészen biztosan így kell cselekednünk, hiszen megérdemlik. Ha be kell vásárolni nekik egy héten többször, akkor vásároljunk be nekik, ha segítségre van szükségük, segítsünk nekik, ha vírusmaszk viselésével csak egy egészen picit is hozzájárulunk az egészségük megőrzéséhez, akkor viseljünk folyamatos jelleggel a jelenlétükbe vírusmaszkot, hiszen az ő egészségük számunkra a legdrágább ajándék.

A vírusmaszkok funkciójáról

Alapvetően én úgy gondolom, hogy mindenképpen ruházzunk be egy olyan jellegű vírusmaszkra, mely teljes körű védelmet biztosít a légúton terjedő akár influenzás, akár vírusos betegségekkel szemben. Példának okáért a szűrővel rendelkező maszkok pontosan arra vannak kifejlesztve profi szűrűjüknek köszönhetően képesek kiszűrni az olyan jellegű baktériumokat, melyek támadnák az immunrendszerünket. Az adott maszk típus (melyet egyébként az orvosi műtétek során is alkalmaznak) az eldobható maszkokkal szemben olyan verhetetlen előnnyel indul, hogy sokkalta pontosabban illeszkedik az arcra, ezáltal nyilvánvalóan sokkal hatékonyabb védelmet is tud nyújtani. Nyilvánvalóan az adott vírusmaszk nem csupán az adott problémát képes orvosolni, hanem a légúti fertőzések által okozott tüneteket összefoglalóan akut légúti megbetegedések, megfázások és egyéb kellemetlen tünetekkel járó betegségekkel is képes felvenni a harcot.