Télen is szükség van hűtőautóra?

Hűtőautó minden évszakban

A hűtőautó télen talán nem tűnik egy laikus számára kifejezetten indokoltnak, azonban aki egy kicsit ismerősebb ebben a világban, az jól tudja, hogy a szállítmányozás komoly szabályok szerint zajlik, amit minden körülmények között be kell tartani. A hűtőautó legegyszerűbb felhasználási módja a bérlés, amivel bármikor könnyedén igénybe tudunk venni egy ilyen speciális járművet anélkül, hogy sajátot kellene birtokolnunk.

De mihez is kell a hűtőautó?

Meglepően sok különböző kategóriájú termék igényli a hűtést. Gyakorlatilag a tartós élelmiszerek kivételével mindent ilyen körülmények között kell tárolni. Kifejezetten igaz ez a húsipari termékekre, de nem kifejezetten a húsokra, ezeket ugyanis már a legtöbb esetben nem hűteni, hanem fagyasztani kell. Továbbá a tejtermékeket, desszerteket is hűtjük, ezzel biztosítva az elállási időt. A szállítás sokszor több órát, akár napokat is igénybe vehet külföldi utak esetén, ezért különösen fontos, hogy erre az időszakra se engedjen ki a termék. Ezeknek a különböző kategóriájú élelmiszereknek külön tól-ig értékig van arra nézve, hogy hány fokon lehet őket szállítani és tárolni. Mielőtt az ember útnak indul, már ennyi hőmérsékletet biztosítania kell a járműnek, tehát már a bepakolási munkálatok előtt be kell állítani a hőmérsékletet és meg is várni, amíg eddig eljut.

Miért béreljük a hűtőautót?

A válasz egyszerű: sokkal előnyösebb, mint saját járművet tartani még talán akkor is, hogyha napi szükséglethez van rá szüksége az embernek. Magánemberként sokkal ritkábban van szükségünk ilyen járműre. Talán ponyvás vagy platós teherautóra még időnként van is szükségünk, azonban a hűtőautó olyan speciális jármű, amivel csak különleges árut lehet szállítani, erre pedig nem sűrűn kerül sor az ember mindennapi életében. Amikor azonban mégis nagy szükség van rá, akkor remek lehetőség a bérlés. Vállalkozások esetében az első két év átlagosan veszteséggel zárul, azonban ezen sokat segíthet, hogyha az ember bérel bizonyos dolgokat. Ilyenkor még az ember nem vetette meg a lábát igazán a piacon, nem biztos semmi, így pedig nem érdemes előre olyan befektetésekbe bocsátkozni, ami később még nagyobb veszteséget okozhat. Egy nagyobb jármű megvásárlása is ilyen, hiszen nem csak a vételi díjjal kell ilyenkor számolnunk, hanem az összes extra költséggel is. Ilyen például a rendszeres vizsgáztatás, az olajcsere, a karbantartás, a kötelező biztosítás, az évszakos gumicsere, az autóklíma tisztítása. Ezek közül van, ami csak néhány ezer forint, van ami azonban sokkal nagyobb kiadással is jár, ráadásul ezek közül nem egy akár több napra is kivonja a járművet a forgalomból, ilyenkor pedig kieséssel kell számolnunk. A bérlés esetén nincs ilyesmi, hogyha a hűtőautó karbantartásra szorul, egyszerűen csak bérel az ember egy másik járművet, és máris pótolva van a kiesés, nem kell egyetlen fuvart sem lemondania az embernek jobb esetben.

A hűtőautó bérlésről bővebben

A hűtőautó bérlés rendkívül egyszerű vállalkozás, tulajdonképpen ugyanaz történik, mint a személyautó bérlés esetében. Természetesen rendelkeznünk kell érvényes vezetői engedéllyel, és csak bizonyos életkor felett lehet igénybe venni a szolgáltatást. Ez persze érthető, hiszen vezetni már 17 éves kortól is lehet, a bérlés azonban komoly, felelősségteljes vállalkozás. Persze ez nem is akadály, hogyha az ember vállalkozástulaj vagy alkalmazott, hiszen bizonyára eléri a megadott alsó korhatárt. Nem árt átbeszélni azonban a céggel olyan fontos kérdéseket, mint a benzinköltségek állása vagy esetleg a biztosítás kérdése. Ha pedig ezután sem találtunk semmilyen problémát, akkor vihetjük is a járművet.

Hogyan válasszunk hűtőautót?

A hűtőautó bérlésnél is van lehetőségünk a választásra. Ez azért fontos, mert sokan úgy vélik, hogy a bérlés tulajdonképpen egy zsákbamacska. Ez közel sincs így, hogyha az ember egyszerűen felmehet a cég honlapjára, ahol minden járműhöz külön leírást talál, így tudjuk a legfontosabb információkat róluk, a fajtát, a futott km-t esetleg, vagy a gyártási évet. Ezek mellett egy fotót is láthatunk az adott gépjárműről, ami szintén fontos a hűtőautó esetében, hogy könnyebben tudjuk vizualizálni a belső tér nagyságát, ami sokat segíthet a megfelelő darab kiválasztásában. Telefonon elintézve akár le is foglalhatjuk ezeket a hűtőautókat, ha szerencsések vagyunk, így mire az ember a céghez ér, a helyszínre, addigra már tudni is fogja biztosan, hogy melyik járművet tudja majd igénybe venni, ami nagy előnye a gördülékeny bérlésnek. A hűtőautó nem játék, ezért érdemes leellenőrizni a képességeit annak ellenére is, hogy a cég folyamatos karbantartást biztosít a számára.

Én tehát mindenkinek csak ajánlani tudom a hűtőautó bérlését, akinek arra szüksége van, egy gyors és gördülékeny rendszer ez, ami még ráadásul költséghatékony és biztonságos is. Nagy segítségére van az embernek, hogyha valamilyen hűtésre szoruló terméket kell egyik helyről a másikra juttatnia, és az egész rövid utaktól a hosszabb megpróbáltatásokig, bárhogyan szállíthatunk a segítségükkel.